sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Eemeli 1

Iankaiken vanhojen päivitysten suma jatkuu epäloogisessa järjestyksessä. Meidän nuorimmaisen ykkössynttäreitä vietettiin heinäkuussa ja nyt vihdoin asiaa niistä. :) Aloitetaan kakusta.

Kakun oli tarkoitus olla aivan erilainen. Siis ihan täysin erilainen. Kunnes synttäreiden aattona päätin pistää suunnitelmat ihan uusiksi, joten vähän meinasi tulla koristeiden kanssa hoppu. Heinäkuun helteillä parvekkeella pienessä kahluualtaassa polskiminen oli parasta (tai oikeastaan taisi olla toisiksi parasta, parasta kun oli kunnon järvessä plutaaminen) ja siitä sain innoituksen toteuttaa tämän kakun. Idea on melko suoraan yhdestä noista Englannista ostamistani kirjoista (nyt en jaksa lähteä kaivamaan kirjaa ja tarkistamaan, mistä niistä).


Pohja oli muistaakseni kuuden munan sokerikakkupohja, jonka paiston säädettävässä reunavuoassa, muistaakseni halkaisija oli noin 27cm. Välissä taisi olla ainakin vadelmia ja olisko ehkä ollut kaverina kermarahkaa, nyt en kyllä ole ihan varma. Reunoilla sininen kuorrute on vaahtokarkkimassaa, jota kokeilin ekan kerran. Näin jälkiviisaana sanoisin, että tomusokeria olisi varmaan saanut olla vähän enemmän, vähän turhan eläväiseksi jäi massa. Tätä tullaan kyllä ehdottomasti meillä kokeilemaan uudestaankin. Vesi on ihan vain siniseksi värjättyä kermavaahtoa, oranssit kirjaimet ja kalat sokerimassaa, vihreät marsipaania ja uimari taisi olla sokerimassaa kuivumisajan takia.Reunalla luki teksti "Onnea Eemeli 1", lisäksi siinä oli kaloja ja tuollaisia jotain vesikasvien tapaisia. Kalat leikkasin kaulitusta massasta vapaalla kädellä ja maalasin mustalla pastavärillä silmät ja suun. Kasvit ihan vaan pyrittelin ja painelin käsin suunnilleen sopivan kokoisiksi. Kirjaimet otin kirjainmuoteilla.Uimarilla oi oranssi uimareingas, sininen GAPin lippis ja räpsyripset. Yleensä tuollaiset räpsyripset yhdistetään piirros- yms. hahmoissa lähinnä naispuolisiin hahmoihin, mutta päivänsankarilla on pitkät räpsyripset, jotka halusin hahmoon laittaa. Lisäksi Eemeli kulki kesän tuollainen sininen lippis päässä, siitä idea lippikseen. Uimarengas oli oranssi ihan vaan sen takia, että oranssia massaa sattui olemaan valmiina ja kiireessä en ehtinyt alkaa värjäillä muuta.

Kakussa olisi ollut paljon parantamisen varaa, reuna esimerkiksi oli aivan ryttyinen ja muutenkin koristelu oli tehty todella kiireesti ja viimeistelemättömästi. Siitä huolimatta olin yllättävän tyytyväinen tähän. Se oli juuri sellainen söpö kakku, niinkuin oli tarkoituskin. Ja hahmo onnistui mielestäni hyvin, se oli aika pitkälti sellainen kuin olin ajatellutkin. Ja hyvää oli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti