maanantai 17. toukokuuta 2010

Tulivuorikakku

Heurekassa avautui huhtikuussa uusi näyttely Tiede muuttaa maailmaa. Suosittelen ehdottomasti näyttelyyn tutustumista niille, joille pääsy Tikkurilaan ei ole liian hankala. Näyttely on siellä esillä vuoden loppuun asti ja sitten se lähtee kiertämään maailmaa.

Mieheni tekee työkseen kolmiulotteista animaatiota ja teki tuohon kyseiseen näyttelyyn yhden osion, joka käsittelee maan kerroksia, tulivuoria ja maanjäristyksiä. Projekti oli koko perheelle raskas ja kevät on ollut sen takia melkoista hulinaa. Jo projektin alussa mieheni ilmoitti haluavansa tulivuorikakun. Sovimme, että teen sen, kunhan projekti on saatu päätökseen ja juhlistamme sitä. Viikonloppuna mieheni työkaveri oli perheensä kanssa nyt vihdoin sitä kanssamme juhlistamassa ja sehän oli kakun paikka. :)

Projekti oli mielenkiintoinen ja mielelläni vielä joskus tekisin toisenkin tulivuorikakun, jos siihen tilanne tulee. Virheistä oppii ja muutaman jutun toteuttaisin eri tavalla. En ollut ajatellut edes laittaa juttua tästä blogiin, koska kakku ei ole kovin esteettinen (tulivuoret noin keskimäärin muutenkaan ei taida olla kovin esteettisiä, tai no, vähän erilailla esteettsisiä ehkä ovat) eikä ennakkoajatuksieni mukaan onnistunut. Siksi en edes ottanut kakusta kuvia, mutta satuin löytämään kamerastamme pari kuvaa, jotka mieheni työkaveri oli ottanut.


Pohjana on yksi 4 munan pyöreä 26cm vuoassa paistettu pohja (sattui löytymään pakkasesta) ja yksi kahvikakkuvuoassa paistettu 3 munan sokerikakkupohja. En nyt sen enempää jaksa prosessista kirjotella, taas meni niin monta asiaa aivan toisin, kuin suunnitelmien mukaan. :) Välissä kuitenkin oli kinuskikermaa (kermavaahtoa, johon on vatkattu sekaan kinuskia) ja vadelmasurvosta. En halunnut käyttää tähän kakkuun mitään massoja koristeluun ja kuorrute onkin suklaakermaa (kermavaahtoa ja sulatettua tummaa suklaata) ja laava punaisela elintarvikevärillä vauhditettua kaupan kinuskikastiketta. Tarkoitus oli laittaa vielä keskelle tähtisädetikku, mutten löytänyt, vaikka meillä niitä piti olla. Maku oli hyvä ja maistui myös vieraille. Mutta tulivuorikakku episodi kakkosta odotellessa!

1 kommentti:

  1. Juuri mietin miten toteutan tulivuorikakun poikani synttäreille, ja enpäs ollut keksinyt että laittaa rengasvuoassa tehdyn kakun pohjan päälle :) Kiitoksia ideasta!

    VastaaPoista