tiistai 6. heinäkuuta 2010

25v voileipäkakku

Suolasena tarjosin synttäreilläni voileipäkakkua. Kyseessä oli toinen ikinä tekemäni voileipäkakku ja hyvin onnistui, kuten edellinenkin. Kuitenkin kaipaan harjoitusta niiden tekemisessä, erityisesti kostuttaminen on välillä vaikeaa, kun ei tiedä, minkä verran pitäisi kostuttaa. Itse pidän enemmän kinkkukakusta kuin kalakakusta, joten tein kikkukakun.



Ohjeen otin Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta, mutta jonkunverran muokkasin (en vaan muista miten... :( ). Mutta tein siis ohjeen mukaan ja lopuksi maistelemalla lisäilin jotain. Kakussa oli ruisleipäpaloja ja paahtoleipäpaloja pohjana. Välejä oli kolme: kahdessa välissä oli kinkkutöhnää ja yhdessä välissä maksapasteijaa ja maustekurkkua. Kinkkutäytettä jäi jonkin verran ja käytin sen kuorruttamiseen. Sekoitin siihen vain majoneesia ja sulatejuustoa (muistaakseni...).



Koristelussa käytin paljon salaatinlehtiä, jotta sain tarjottimen kuviot piiloon ;) lisäksi juustoraastetta reunoilla ja kirsikkatomaatteja vieressä, päällä kinkkumuruja, paprikaa, tomaattiruusu ja herneenversoja. Nam, kuinka hyvää oli ja meinasi loppua kesken, ilmeisesti siis maistui vieraillekin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti