tiistai 6. heinäkuuta 2010

Piparihuussi

Näin heinäkuussa ajankohtainen aihe. :) Löysin koneelta viime vuoden piparitalon kuvat ja huomasin, ettei sitä ole täällä blogissa ollenkaan, joten päätin laittaa siitäkin vähän juttua ja muutaman kuvan. Sopii näihin helteisiin!

Toissa vuonna (siis syksyllä 2008) jo suunnittelin, että olisin tehnyt piparihuussin, mutta kaikessa muussa joulukiireessä se vaan jäi. Viime joulunakin uhkaavasti näytti, että mökki jää rakentamatta, mutta aatonaatto iltana ehdin huussin rakentaa. Olin suunnitellut sitä jo aikaisemmin. Ensin piirsin kaavat ruutupaperille, niillä kaavoilla piirsin toiset kaavat tukevammalle pahville ja niitä käytin sitten osien leikkaamiseen. Tukevalla pahvilla oli myös hyvä kokeilla, miltä valmis rakennelma tulee näyttämään ja mittasuhteet sai hyvin tarkistettua.



Samalla, kun paistoin huussin osia, paistoin muitekin pipareita. Huussi näytti jotenkin yksinäiseltä, joten laitoin Muumipeikon huussin viereen. Ja riemusta päätellen Muumilla on ollut hyvä vessareissu. :)



Luonnollisestikin sisällä oli myös pönttö. Sisältä vain ei ole kovin hyvää kuvaa, tämä oli paras, missä näkyy edes vähän, että siellä jotain on.



Takaa huussi oli ihan vain yksinkertainen. Kattoon tein koukeroita ja suoria viivoja vuorotellen. Ja päälle tietysti vähän tomusokeria lumeksi. :) Taitaakin alkaa kohta jo ensi joulun piparitalo suunnitelmat, mitäköhän sitä keksisi tänä vuonna? Ideoita?

1 kommentti: