tiistai 6. heinäkuuta 2010

Pikainen juustokakku

Äitini juhli synttäreitään kesäkuussa ja poikkesimme synttärikahveille lähtiessämme Joensuunreissuun. Jääkaapissa oli maustamaton tuorejuusto ja maitorahka, joiden kummankin parasta ennen-päiväys oli matkamme aikana. Roskiinkaan en viitsinyt niitä heittää, joten kaiken kiiren ja matkallelähtöhässäkän keskellä pyöräytin äidille juustokakun. Resepti oli ihan omasta päästä sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään :)



Mustikkainen juustokakku (halk.24cm irtopohjavuokaan)

Pohja
1pkt täytettyjä kaurakeksejä

Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g maitorahkaa
2dl vispikermaa
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2rkl vettä
n. 1/2l mustikoita

Koristelu
Vadelmia
Mustikoita
1 1/2dl vettä
1dl hyytelösokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Murskaa kaurakeksit täytteineen tehosekoittimella pieneksi murskaksi. Painele keksimurut irtoreunavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit, tuorejuusto ja rahka, sekoita hyvin. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Anna jäähtyä hetki ja lisää hyvin vatkaten kermaseokseen. Lisää joukkoon (jäiset) mustikat ja sekoita varovasti haarukkavatkaimella tai nuolijalla. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.

Koristele vadelmilla ja mustikoilla. Keitä kiille. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes seos kirkastuu. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada hitaasti kakun päälle.

Hyydytä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti