torstai 21. heinäkuuta 2011

Herra Kuriton 30

Helmikuussa Herra Kuriton vanheni ja vaihtoi kymmenlukua. Kolmikymppisiä juhlittiin kunnon menoin ja tupa oli täynnä ystäviä. Herra Kuriton on aina ollut suuri lentokoneruoan (siis todellakin sen ruoan, ei niinkään niiden itse koneiden) fani ja ystävä ja hyvin yleinen lausahdus hänen suustaan on, että lentokoneruoka on maailman parasta ruokaa (ei kertone hyvää rouvan kokkaustaidoista...). Siitä lähti idea viettää syntymäpäiviä lentokoneteemalla. Kuvankäsittelyn ammattilaisena Herra Kuriton teki mahtavat kutsukortit, jotka muistuttivat lentolippuja jopa niin paljon, että useampikin kutsun saanut ihmetteli, mihin matkalle liput oikein ovat. Kotimme koristeltiin asiaan kuuluvasti, Herra Kuriton teki Fly On! -nimiset lentoyhtiön aikakauslehdet ja asiaan kuuluvat turvallisuusohjeet, jotka jaettiin heti ulko-ovella vesipullon kanssa kaikille matkustajille. Kaikki oli viimeisen päälle suunniteltua ja kaikki oli teeman mukaista, myös soittolista. :) Ilta oli aivan mahtava ja päivänsankari erityisesti nautti.

Tarjoilut luonnollisesti hoidettiin pääasiassa foliovuoista, kuten lentokoneruoka konsanaan. Harkitsimme myös foliouokien käyttämistä syömälautasina, mutta totesimme sen olevan liian epäluontoystävällistä ja epäkäytännöllistä, varsinkin, kun mitään järkevän kokoisia ja mallisia vuokia tähän tarkoitukseen ei löytynyt.
Tarjolla oli kahta eri salaattia, avokadosalaattia ja kanasalaattia ja sämpylöitä. Makealta puolelta löytyi kaikille sopivaa suklaakakkua, mustikkamoussekakkua (joka oli leikattu annospaloiksi), macaron-leivoksia (jotka olivat lentoyhtiön väreihin sopivasti vaaleansinisiä ja joissa oli samoihin sävyihin sopivasti vaniljakreemi täytteenä, mutta jotka kuvassa ovat jääneet suklaakakun taakse), porkkanakakkua (myös annospaloina) ja tietysti täytekakku ja pieni erityisruokavaliokakku, joka oli munaton ja liivatteeton muna-allergiselle ja kasvissyöjälle.

Harmillisesti juhlahässäkässä jäi kunnon kuvat ottamatta. Täytekakusta on pari kuvaa, jotka nekin keskenään lähes samanlaiset, pöydästä kaksi yleiskuvaa, mutta ei muuta. Laitan kuitenkin omia postauksia eri aiheista ja ohjeita samaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti