maanantai 18. heinäkuuta 2011

Oi ja Voi

Kylläpä kummasti vierähti vuosi, eikä täällä tapahtunut mitään. No, yritetään uudestaan. Paljon on tapahtunut, iloista ja surullista, eikä voimat ole riittänyt tähän asti. Monen monta kertaa on ollut mielessä, että blogia pitäisi pävittää, mutta ei ole vaan saanut irti.

Keittiössä on ollut kuhinaa välillä enemmän, välillä vähemmän. Aika paljon olen myös viettänyt aikaa ompelukoneen seurassa, eikä siksi ole tullut niin paljon leivottua "ylimääräistä". Onneksi juhlia aina riittää. :)

Mutta nyt siis kuvakavalaadia vuoden tuotoksista. Läheskään kaikista en muista täytteitä, eikä tässä ihan kaikkia kakkuja olekaan, mutta jotain näytettävää.

Eemelin ykkösiä juhlittiin vielä toiseen otteeseen, kun kummit eivät päässeet varsinaisiin pirskeisiin. Tässä kummisynttäreiden pikainen junakakku. Päälinen marsipaania, koristeet muistaakseni sokerimassaa, reunoilla vispikermaa.Elokuussa vietettiin Herra Kurittoman siskonpojan ristiäisiä. Päivänsankarin äiti pyysi leipomaan sinne kakun ja toiveena oli päälle pienet tossut ja värityksenä ruskeaa ja vaaleansinistä.

Päällinen ja koristeet olivat sokerimassaa, ainoastaan tossujen nauhat olivat ohutta kuminauhaa. Tässä vielä lähikuvaa tossuista.
Kuva-arkistojen mukaa ristiäisten jälkeen olikin pidempi aika ilman ihmeellisempiä kakkupuuhia. Pieniä leipomuksia kyllä tuli tehtyä pitkin syksyä, mutta erityisesti sairastelujen takia kiakki isommat leipomukset ja muutkin "ylimääräiset" asiat karsiutuivat arjesta. Marraskuussa kuitenkin halusin harjoitella kinuskin tekemistä ja testata täytteenä lakkahillo-säilykepäärynä-kermarahka-täytettä (muistaakseni, tai sitten se oli kinuskikerma) ja kokeilla kuvioraappaa reunoihin. Tein Herra Kurittomalle töihin vietäväksi pienen kakun, johon sitten kaikki kokeilut ymppäsin samaan. Kuva vaan on otettu marraskuisena aamuvarhaisena, joten laatu on sen mukainen.
Marraskuun lopussa olikin Joonatanin 3-vuotissynttärit, joita meillä juhlittiin Toy Story-teemalla ja kahteen otteeseen. Ensimmäistä kertaa meillä oli erikseen "lastenkutsut", joihin kutsuttiin lapsia perheineen. Seuraavana päivänä oli sitten erikseen juhjlat sukulaisille. Lastenkekkereillä oli "huijarikakku" eli kaksi litraa jäätelöä koristeltuna kuin kakku. Pinnalla oli sokerimassaa tai marsipaania (en kykene muistanaan), johon maalasin Rexin kuvan. Käytin ensimmäistä kertaa kunnon maalaamiseen tomuvärejä ja olipahan miellyttäviä käyttää!
Sekälastenjuhlissa että sukulaisille tarjottiin näitä cup cakesejä, jotka oli koristeltu myös teeman mukaisesti. Alla perus vaniljamuffinssit, kuorrutteena vihreäksi värjätty vaniljakreemi, silmät sokerimassaa, suu ja silmien mustuaiset mustalla pastavärillä tehty ja nuo tuntosarven tapaiset päässä ovat keltaista snöreniä.
Sukujuhlilla oli sitten oikeaa täytekakkua, jossa oli Woody ja Rex maalattuina. Ensimmäistä kertaa kokeilin erikseen leikattuja hahmoja, jotka maalasin ja jotka olivat kakun päällä irrallisina. Pidin tästä tavasta tehdä kakun, toimi todella kätevästi! Keltainen päällinen on kaupan valmiiksi värjättyä marsipaania, reunat vispikermaa.
Suolaisena tarjottavana oli kinkkuvoileipäkakkua, jonka tein täysin samalla reseptillä kuin edellisenkin kinkkukakun.
Siinä oikeastaan olikin syksyn esittelemisenarvoiset tuotokset. Laitan uuden postauksen tämän vuoden kakuille ja viimeisimmille ihan omiaan.

Mutta tervetuloa taas blogin pariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti