tiistai 19. heinäkuuta 2011

Metripileet

Näin heinäkuun helteillä on hyvä muistella tammikuun pakkasia . :) Eli vuoden ensimmäisiä juhlia juhlittiin tammikuussa, kun meillä oli metripileet. Joonatanilla oli nimipäivät ja vähän ennen nimppareita kävimme 3v neuvolassa. Pieni mies oli kasvanut niin paljon, että metri oli mennyt rikki ja pituutta oli 100,4cm. Sehän luonnollisestikin oli juhlimisen arvoinen asia ja äiti lupasi pienelle poikaselleen metrin mittaisen kakun. Metripileet yhdistettiin sitten nimppareihin ja niitä vietettiin nimipäivänä.

Kakku oli todellakin metrin pituinen. Tein kakkupohjat pellille ja leikkelin sopivan kokoisiksi. Leveyttä kakulla oli noin 10cm ja korkeutta hyvin vähän, koska tein vain yhden täytevälin. Vieraita kun tuli vain muutama ja metrissä kakkua riittää syötävää useammallekin. :)
Kakku tehtiin tarkasti mitan kanssa ja pituutta todella oli tasan metri. Jostain kumman syystä meidän kaapeista ei löytynyt lautasta, jolla kakun olisi voinut tehdä, joten siskoni askarteli kakulle alustan vaippalaatikosta ja foliosta. Hyvin toimi. :)
Päällinen oli kermaa, koristukset kaupasta ostettua koristelugeeliä. Koristeet menivät vähän miten sattuu, kun se möhnä oli niin tuhottoman tönäkkää, en saanut sitä mitenkään löystytettyä hyväksi. Sai ihan kunnolla voimaa käyttää ja puristaa, jotta sen sai tulemaan tuubista ulos. Reunat oli vedetty kuvioraapalla, vaikkei se näissä kuvissa näykään. Mutta olipahan mukavat metripileet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti