torstai 21. heinäkuuta 2011

Synttärisalaatteja

Herra Kurittoman synttäreillä tarjottiin kahta salaattia: avokadosalaattia ja kanasalaattia. Tässä olisi niihin ohjetta. Erillistä kuvaa salaateista ei ole, mutta tuossa edellisessä postauksessa ne näkyvät.

AVOKADOSALAATTI (ohje kirjasta Louise Hamilton: Diabeetikon keittiö)
Neljälle

150g tuoretta pinaattia
1 salaatinkerä
1/2 friseesalaattia
1/4 jäävuorisalaattia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
3dl tuoreita herneenpalkoja
(5dl tuoreita herkkusieniä)
2rkl tillisilppua

1rkl viinietikkaa
3rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 avokado

Huuhtele ja valuta salaatit. Huuhdo ja suikaloi paprikat. Pilko punasipuli, suikaloi herneenpalot, viipaloi pienet ja silppua tilli.

Sekoita kastike: Kaada kulhoon viinietikka, tiputtele sitten sekaan öljy samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

Puolita avokado, poista kivi ja irrota liha varovasti kuoresta lusikalla. Leikkaa puolikkaat kauniiksi viipaleiksi.

Asettele salaatinehdet laakealle, suurehkolle vadille, sirottele niiden päälle paprikasuikaleet, herkkusieniviipaleet, herneenpalot ja tlli. Asettele avokadovipaleet kauniiseen järjestykseen päällimmäiseksi. Tarjoile salaatinkastike eri astiassa.

Ihan orjallisesti en ole ohjetta noudattanut koskaan, vaikka moneen kertaan kyseistä salaattia olenkin tehnyt. Salaatteja olen laittanut sopivasti niin, että niitä on sopusuhtaisesti. Herkkusienet olen välillä (kuten näissä juhlissa) jättänyt pois, eikä salaatti mielestäni siitä kärsi, vaikka sienten ystävä olenkin. Paprikat olen yleensä paloitellut, enkä suikaloinut, mielestäni se on kätevämpää syödä niin. Mielestäni ohjeen yksi avokado on melko vähän, ottaen huomioon, että tämä kutienkin on nimeltään avokadosalaatti. Siksipä olen usein laittanut sitä enemmän. Vinaigreten olen usein sekoittanut valmiiksi salaattiin ennen avoadojen asettamista päälle. Ohje on neljälle, mutta juhliin tein valtavan annoksen. :) Salaatit ovat mielestäni niin ihanan helppoja juhlatarjottavia, kun niitä on niin helppoa lisätä, kun loppuu.

Toisena salaattina juhlissa oli kanasalaattia, jonka resepti on anopilta saatu hyvin summittainen resepti, enkä tiedä sen alkuperää, enkä osaa sanoa ainesten määrää, kaikkea vain laitetaan sopivastti. :)

KANASALAATTI

jäävuorisalaattia
paprikaa
kurkkua
maustekurkkua
herkkusieniä
vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
kovaksi keitettyjä kananmunia
grillibroileria

majoneesia
kermaviiliä
valkopippuria
sinappia

Pilko salaatti, kurkut ja parikat, viipaloi sienet ja oliivit. Sekoita ainekset, mutta jätä maustekurkkua, oliiveja, sieniä ja paprikaa vähän erikseen ja ripottele ne sekoitetun salaatin päälle. Perkaa broileri ja asettele palat salaatin päälle. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset ja kaada kanojen päälle. Leikkaa munat lohkoiksi ja asettele kastikkeen päälle.

Tämä salaatti saattaa kuulostaa hieman epäilyttävälle, mutta on todella herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti