torstai 29. huhtikuuta 2010

Late-lammas

Late-lammas-kakkua meillä syötiin, kun juhlittiin Joonatanin nimipäiviä tammikuussa. Pohja taisi olla kolmen munan ja leikattu vain kahteen osaan. Tämän pohjan vielä tein vahnalla uunilla ja se oli epäonnistunut, kuten kaikki muukin, mitä sillä uunilla paistoi. Halkaisija oli 24cm. Täytin kakun hyvin pyöreäpohjaiseen muovikulhoon, josta sitten kumosin sen tarjoilulautaselle koristelua varten. Kakun pyöreys ei tässä kuvassa tule niin hyvin esille. Sisällä oli iso kasa mansikkamoussea, jotain omaa sovelusta.


Pursotukset ovat vispikermaa ja tehty pyöreäpäisellä tyllalla. Pää on sokerimassaa, valmiiksi mustaa. "Hiukset" ovat samaa kermapursotusta kuin vartalo.

Idea oli hauska, netistä jostain sen sillon bongasin, en nyt harmi vaan muista, mistä. Kakku oli myös todella helppo ja nopea toteuttaa. Päivänsankarin kummitäti vaan kovasti naureskeli, kun lammasta leikattiin ja sisältä tursusi punaista mansikkamoussea. ;)

3 kommenttia:

  1. tää on tähän mennessä mun lempparikakku :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten hieno! Mahto olla kermasta!

    VastaaPoista
  3. Todella kiva kakku :) Itse laitoin villaksi valkoisia pikkuvaahtokarkkeja.

    VastaaPoista