sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Leivontapäivä, osa 1

Naapurini tarjosi käyttööni kaksi kermaviiliä, joista hänen oli tarkoitus leipoa, muttei ehtinytkään ennen reissuun lähtöä. Päätin sitten pitää kunnon leivontapäivän ja tein kahtia muffinsseja ja mustikkapiirakan. Sopivasti vielä oli vieraitakin tulossa käymään päiväkahvilla. Aamupäivä meni sujakasti keittiössä pienen apulaisen kanssa, vaikka pääsykokeisiin olisi pitänyt olla lukemassa. Kansio välillä tuntui huutelevan syytöksiä, kun vaan leivon, vaikka lukea piti. :)

Ensin teimme raparperimuffinsseja, joiden ohje on alunperin jostain Valiolta peräisin, en tarkkaan muista mistä. Muokkasin sitä kuitenkin hieman. Alla resepti sellaisena, miten itse sen tein.



Raparperimuffinssit

2 munaa
1½dl sokeria
150g kermaviiliä
50g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
1tl kanelia
2tl kardemummaa
200g raparperia paloina

Kiehauta, valuta ja jäähdytä raparperit. Vaahdota munat ja sokeri, lisää kermaviili. Lisää vuorotellen voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi raparperit. Laita massa muffinssivuokiin ja paista uunissa 200°C noin 15-20min, kunnes ovat valmiita.

Mustikkamuffinssit tein samalla perusreseptillä, korvaamalla raparperin mustikoilla ja jättämällä mausteet pois. Kermaviiliä laitoin vähän vähemmän, mitä ohjeessa sanotaan, koska tein annoksen muuten kaksinkertaisena, mutta kermaviiliä laitoin 300g:n sijasta 250g. Alla nyt ohje kokonaisena.

4 munaa
3dl sokeria
250g kermaviiliä
100g voita sulatettuna jäähdytettynä
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4tl vanilliinisokeria
n.½l mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri, lisää kermaviili ja vuorotellen vpisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi (jäiset) mustikat. Annostele muffinssivuokiin ja paista uunissa 200°C, noin 20min. Jos mustikat laittaa jäisinä, kestää nämä vähän kauemmin kypsyä kuin raparperiversiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti