sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Levontapäivä, osa 2

Muffinssien lisäksi pädyin tekemään mustikkapiirakkaa, vaikka siihen ei varsinasesti ollut mitään tarvetta. Minun oli vain tehnyt mieli pullapohjaista mustikkapiirakkaa jo parina päivänä, joten ajattelin, että tässä se nyt menee samalla uunilla. Siitä unohdin ottaa kuvan, mutta laitan kuitenkin ohjeen tähän. Ohje on ihan suoraan omasta "keittiöraamatustani" eli Kaisa Isotalon ja Raija Kuittisen Kotiruoka-kirjasta.

Mustikkapiirakka
2½dl vettä (vaihtoehtoisesti maitoa tai vettä+maitojauhetta)
25g hivaa (vaihtoehtoisesti 1 kuivahiivapussi)
1 muna
¾dl sokeria
½rkl kardemummaa
1tl suolaa
n.500g vehnäjauhoja
75g rasvaa

1½l mustikoita
2rkl perunajauhoja
1½dl sokeria

Valmista pullataikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita haarukkavatkaimella, kunnes hiiva on täysin liennut. Lisää muna, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen. Lisää jauhoja ensin haarukkavatkaimella sekoittaen, sitten käsin alustaen. Lisää pehmeä rasva. Jatka alustamista ja lisää tarvittaessa jauhoja. Hyvin alustettu taikina on kimmoisaa, tasaista ja irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoilta.

Anna taikinan kohota lämpimässä, vedotomassa paikassa tilavuudeltaan noin kaksinkertaiseksi. Kauli levännyt taikina ohueksi, uunipannun kokoiseksi levyksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Soseuta osa (noin ½l) mustikoista ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Paista piirakkaa 200°C 20-30min.

Tarjoa esim. vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Nam. Erityisen hyvää on juuri uunista tullut kuuma mustikkapiirakka kylmän vaniljajäätelön kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti